Dode bij ongeval tussen auto en trein

Geplaatst op 9 juli 2014, om 23:16 uur

foto: Hidde-Jan van Beek SINDEREN – Woensdagavond is een 75-jarige vrouw uit Aalten om het leven gekomen toen zij op een onbewaakte spoorwegovergang aan de Masselinklaan in Sinderen in botsing kwam met een trein. De vrouw, die als bestuurster in de auto zat, is ter plekke aan haar verwondingen overleden.

Het ongeval vond om 21.20 uur plaats. De machinist zag de auto van rechts de overgang op rijden en remde direct, maar kon een botsing met de auto niet meer voorkomen. De auto kwam klem te zitten onder de cabine van de trein en is mee geschoven met de trein totdat deze stil stond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bijrijder, een 75-jarige man uit Aalten, kon na het ongeval zelf uit de auto stappen. De bestuurster en een 65-jarige vrouw uit Aalten die op de achterbak zat, zaten bekneld in de auto en zijn door de brandweer bevrijd.

De 75-jarige vrouw liep zeer ernstige verwondingen op en is ter plekke aan haar verwondingen overleden. De andere twee inzittenden zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand was op moment van vervoer naar het ziekenhuis wel stabiel.

De Verkeersongevallendienst van de politie Oost-Nederland doet samen met specialisten van de Landelijke Eenheid onderzoek naar de toedracht van het ongeval.