Politie doet 14 invallen bij drugsorginisaties - GelreNieuws.nl

Politie doet 14 invallen bij drugsorginisaties

Geplaatst op 4 juli 2014, om 15:32 uur

LANDELIJK –  De recherche Oost-Nederland heeft donderdag op 14 locaties in Nederland arrestaties en doorzoekingen verricht in een omvangrijk onderzoek naar de productie van synthetische drugs. Vijf mannen en een vrouw zijn aangehouden op verdenking van de productie of handel in harddrugs.

Bij de zoekingen zijn diverse productie locaties voor synthetische drugs aangetroffen. Hierbij zijn grote hoeveelheden chemicaliën, xtc-pillen en MDMA aangetroffen, ter waarde van enkele miljoenen euro’s. Ook zijn een boot en trailer, en een Mercedes bus in beslag genomen, en op twee locaties ook forse hoeveelheden contant geld.

Het onderzoek is gestart na het aantreffen van een drugslab in Borculo in november 2013. In dit onderzoek kreeg de politie gaandeweg zicht op meerdere locaties waar mogelijk sprake zou zijn van de productie van synthetische drugs. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de invallen gisteren op 14 plekken in Midden-Nederland, Friesland en Gelderland in loodsen, schuren en in een aantal woningen.

Bij de invallen zijn twee in werking zijnde labs aangetroffen en ontmanteld in Nederhorst den Berg en Dedgum en een geruimd lab in Middelie. Verder zijn invallen gedaan in opslagplaatsen van chemicaliën en is in diverse woningen administratie in beslag genomen. In één woning in Gelderland is ook 50 kg MDMA aangetroffen.

In het onderzoek kwam ook zicht op de in 2011 veroordeelde 40-jarige man, zonder vaste woon – of verblijfplaats. Hij heeft nog een straf van 5 jaar open staan en moet een boete voldoen van 10 miljoen euro. In totaal zijn nu zes verdachten aangehouden. Naast de 40-jarige man gaat het om drie mannen uit Gelderland van 54, 27 en 24 en een 70-jarige man en 75-jarige vrouw uit Friesland. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.