Spookrijder veroorzaakt ongeval in Eerbeek

Geplaatst op 4 juli 2014, om 16:04 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkEERBEEK – De Apeldoornseweg in Eerbeek is vrijdagmiddag urenlang dicht geweest vanwege een ongeval tussen twee auto’s. Eén auto daarvan kwam in het kanaal terecht.

Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur. Een zwarte auto kwam vanaf de Smeestraat waarna de bestuurder daarvan mogelijk ging spookrijden op de Apeldoornseweg. Een bestuurder van een rode auto kon hem niet meer ontwijken en klapte tegen de zijkant van de spookrijder en kwam op z’n zij in de bosjes terecht. De spookrijder kwam met zijn auto in het water terecht.

Getuigen alarmeerden gelijk de hulpdiensten, waarna twee agenten in hun dienstauto het bericht mee kregen. Zij waren om de hoek en kwamen binnen een minuut ter plaatse. In eerste instantie leek dat het slecht ging met de slachtoffers, waarna een traumahelikopter werd opgeroepen. Even later werd die al gecanceld. Beide bestuurders kwamen met lichte verwondingen er vanaf en zijn voor controle overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

De auto’s hebben grote schade opgelopen en zijn geborgen door een bergingsbedrijf.