Onderzoek zware mishandeling afgerond

Geplaatst op 22 augustus 2014, om 10:50 uur

politie1APELDOORN – De politie heeft het onderzoek naar de zware mishandeling van twee Apeldoorners bij een fietsenstalling aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn afgerond. Het incident vond op zaterdag 26 april plaats.

Naar aanleiding van de zeer zware mishandeling, waarbij één van de slachtoffers ernstig oogletsel heeft opgelopen, startte de politie een uitgebreid onderzoek. De politie deed meerdere malen via de media een oproep voor getuigen. Dit zorgde wel voor de nodige reacties, ook van getuigen, maar de identiteit van de verdachten werd hierdoor niet bekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toch kreeg de politie tijdens het onderzoek zicht op de verdachten en eind juli werden twee Apeldoorners van 24 en 26 jaar aangehouden. Zij werden ingesloten voor verhoor. De 26-jarige werd voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit nog in voorlopige hechtenis. De ander werd na verhoor heengezonden.
Afgelopen dinsdag werd een 24-jarige Apeldoorner als verdachte en betrokkene bij het geweldsincident aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is hij op vrije voeten gesteld. Beide vrijgelaten Apeldoorners blijven wel verdachte in het onderzoek.

Zinloos geweld
Het incident vond de bewuste nacht kennelijk zonder enige aanleiding plaats. Het geweld stopte pas toen een ander groepje jongeren het geweld zag en achter de vluchtende mannen aanging. Helaas wisten zij toen te ontkomen. Het proces-verbaal wordt binnenkort aan het Openbaar Ministerie overgedragen.