Profronde Arnhem-Veenendaal 5x Posbank over - GelreNieuws        

Profronde Arnhem-Veenendaal 5x Posbank over

Geplaatst op 22 augustus 2014, om 19:00 uur

Foto: Charles MollARNHEM- Vrijdagmiddag om 15.00 uur vond in Arnhem de start plaats van de wielerklassieker Arnhem-Veenendaal over 198 km.

De renners moesten maar liefst 5x de Posbank over. De start vond plaats in Arnhem bij het paleis van Justitie, waarna het peloton geneutraliseerd koers zette richting Rheden. Daar viel de vlag voor de echte start en het peloton ontplofte gelijk met messcherpe demarrages. Er ontstond een kopgroep van negen renners die een maximale voorsprong ontwikkelden van ruim 3 minuten.

Toen het peloton het wel welletjes en zetten de ploegen van Belkin en Cannondale zich op kop van het peloton en slonk de voorsprong bij de laatste beklimming van de Posbank. Bij de Emmapyramide stond veel publiek bij de haarspeldbocht en die bocht was omgedoopt tot de Kenny van Hummelbocht door zijn fanclub.

Het hele gezelschap, waaronder de ploegen van Belkin, Movistar en Cannondale, vervolgde zijn weg richting Wageningen en via de Grebbeberg ging het richting Veenendaal. Onderweg bleven er nog zeven koplopers over met ruim een minuut voorsprong. Het was jammer dat het slecht weer was want dat scheelt toch veel toeschouwers.

Op zo’n 6 km voor de finish demarreerde de Belg Lampaert uit een nieuw ontstane kopgroep. De renner uit het Topsport Vlaanderenteam was niet meer bij te halen en won zo de Arnhem-Veenendaal classic. Directeur Thijs Zonneveld kon tevreden terug kijken en verklapte dat de finish de volgende keer misschien wel in Arnhem is.