Apeldoorn verbiedt monstertruck stuntshow

Geplaatst op 28 september 2014, om 20:18 uur

foto:APELDOORN – Bij vele komt de vraag of het wel verantwoordelijk was dat kijkers naar monstertruckshow in Haaksbergen, net over de grens van Gelderland, zo dichtbij stonden. Vorige maand werd na de monstertruck stuntshows op de Dubbelbeek in Apeldoorn de show verboden.

Eind vorige maand liet de gemeente Apeldoorn weten dat zij geen herhaling willen van de show van het Duitse Stunt Movie Team op de Dubbelbeek bij Malkenschoten. Zaterdagavond 23 en zondagmiddag 24 augustus scheurden en vlogen de auto’s van het team, pal langs het publiek. Bij elke show waren er ruim 350 ouders met kinderen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gino Winter, eigenaar van het Duitse stuntteam, verbaasde zich dat hij van de gemeente Apeldoorn een vergunning had gekregen. Het was voor een optreden op zo’n smalle baan met publiek, een te klein parcours, meldt De Stentor. ,,Maar,” voegde hij er aan toe, ,,we zijn ervaren, we weten wat we doen.” Auto’s schoten op twee wielen voorbij, motoren op één wiel. Ze vlogen door de lucht. Stoven met hoge snelheid door vuurwanden.

,,We gaan dit evalueren,” zegt gemeentewoordvoerder Toon Schuiling tegenover De Stentor. Hij kan nu al zeggen dat ,,we dit niet nog een keer zo gaan doen”. Mogelijk komt de show volgend jaar bij het Americahal.