Gelderse jongen slachtoffer van drama Haaksbergen

Geplaatst op 3 oktober 2014, om 17:50 uur

foto via twitter: @JouwHaaksbergen HAAKSBERGEN –  Eén van de slachtoffer die zondag gewond raakte bij het drama met de monstertruck in Haaksbergen komt uit Gelderland. Vanavond is er een stille tocht in het dorp.

Volgens letselschadespecialist Yme Drost  is er een jongen uit Gelderland gewond geraakt bij het Haaksbergse drama. Waar die vandaan komt en hoe oud hij is, is niet bekend. De letselschadespecialist heeft voor negen mensen een bezwaarschrift ingediend tegen het verlenen van vergunningen voor evenementen met monstertrucks. Volgens de letselschadespecialist had de vergunning niet mogen worden verleend aangezien er een ontheffing ontbreekt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Als die ontheffing wel was verleend had de gemeente Haaksbergen zich aansprakelijk moeten stellen voor het drama. En aangezien de ontheffing niet was verleend is de monstertruck niet verzekerd. Hierdoor zou de monstertruck niet op de openbare weg mogen rijden. Volgens de letselschadespecialist is dus de chauffeur van de truck aansprakelijk voor het ongeval aangezien een parkeerplaats wettelijk onder de openbare weg valt.