Brandweerpost Barchem wint clusterwedstrijd IJsselstreek

Geplaatst op 30 september 2014, om 00:50 uur

foto: Brandweer BrummenBRUMMEN – De brandweerpost van Barchem heeft afgelopen zaterdag de jaarlijkse clusterwedstrijden van IJsselstreek gewonnen. De brandweerposten Laren en Eerbeek legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaatsen. De wedstrijd werd georganiseerd op het terrein van een leegstaand boerenbedrijf in Cortenoever bij Brummen.

De deelnemende teams werden in eerste instantie “gealarmeerd” voor een buitenbrand bij een boerderij. Toen ze eenmaal ter plaatse kwamen werden ze echter niet alleen geconfronteerd met een buitenbrand(je), maar bleek dat de melkveehouder onwel was geworden naast de gierput. De brandweercollega’s die nog wat verder keken, ontdekten dat een werknemer zelfs in de gierput lag, bovenop de mest-mixer. Al met al een pittig scenario, waarvoor de brandweermensen in een korte tijd alles uit de kast moesten halen.

Door verschillende waarnemers werden alle manschappen, bevelvoerders en pompbedieners beoordeeld op kennis, inzicht, veiligheid en snelheid. Onder een lekker zonnetje zagen de vele toeschouwers gedurende de dag alleen maar gemotiveerde teams voorbij komen die niet alleen professioneel, maar vaak ook creatief de lastige situaties wisten op te lossen.

Na afloop van de wedstrijd kwamen alle deelnemende ploegen samen op de kazerne van organiserende brandweerpost Brummen. Daar nam Brandweercommandant Henk Timmermans op ludieke wijze de prijsuitreiking voor zijn rekening, waarna er uiteraard nog flink werd gediscussieerd en gezellig nagenoten.