Handflight maakt zweefvliegen met een beperking mogelijk

Geplaatst op 26 september 2014, om 20:55 uur

s_DSC_0248 MALDEN- Vrijdag waren een aantal mensen met een beperking te gast bij de Nijmeegse Aeroclub in Malden.

Ze konden allemaal kennismaken met de zweefvliegsport in een aangepast zweefvliegtuig uit Belgie  en zelfs een stukje zelf vliegen onder begeleiding van een instructeur. De Nijmeegse Aeroclub zet zich in om zelf een aangepast vliegtuig aan te schaffen en zo mensen met een beperking de gelegenheid bieden om te lessen en zelf een brevet te halen.

Ambassadeur van Handflight.nl is Robin Ammerlaan, meervoudig paralympisch kampioen rolstoeltennis zowel enkelspel als dubbelspel. Hij vertelde tijdens de introductie enthousiast over het project dat als doel heeft zweefvliegen in Nederland mogelijk te maken voor mensen met een beperking van de onderste ledematen. Voor het project is veel geld nodig en Gelrenieuws wil het graag onder de aandacht brengen.

Na een hartelijke ontvangst van organisator Aukje Engel en de voorzitter van de Nijmeegse Aeroclub begaf het gezelschap zich richting de start- en landingsstrip. De Belgische instructeur gaf aan hoe ze moesten vliegen op handbediening. De deelnemers waren allen erg enthousiast.

Reportage en redactie: Jean Marc Regelink en Charles Moll