Twee ernstig gewonden bij brandstichting Velp

Geplaatst op 4 september 2014, om 06:23 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkVELP- In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee mensen ernstig gewond geraakt in een woning aan de Willemstraat in Velp nadat er een brandbare stof van buiten naar binnen was gegooid.

Dit meldt de brandweer van Gelderland Midden. Omstreeks 2.15 uur kreeg de brandweer een melding van de brand, die gelijk opgeschaald werd naar middelbrand. Er zijn drie ambulances ter plaatse gegaan en dertig bewoners zijn uit hun huis gehaald. De mensen konden na ongeveer een uur weer terug naar hun woning.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee personen zijn met ernstige brandwonden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een andere persoon had rook ingeademd en is door ambulancepersoneel behandeld. De brandweer meldt dat de twee slachtoffers nu zijn overgeplaatst naar het brandwondencentrum.

De politie is een groot onderzoek gestart naar de brandstichting en de daders. Er is sprake van mogelijk twee daders die zijn weggereden op een scooter, zo meldt de politie. Als iemand iets gezien heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.