Opnieuw arrestatie na aanslag met brandbom Velp

Geplaatst op 19 november 2014, om 17:30 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkVELP – In het onderzoek naar de aanslag met een brandbom in een woning aan de Willemstraat in Velp waarbij twee bewoners zwaar gewond raakten, heeft de politie op woensdag opnieuw een arrestatie verricht. Het gaat om een 33-jarige man uit Velp. De andere drie verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

De brand brak in de nacht van woensdag op donderdag 4 september uit in een woning aan de Willemstraat. Twee van de in totaal ongeveer 30 bewoners liepen daarbij ernstige brandwonden op. Een 41-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis, zijn 27-jarige vriendin en moeder van twee kleine kinderen is ondertussen uit het ziekenhuis ontslagen maar voor het leven getekend door littekens.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit het forensisch onderzoek kwam onder naar voren, dat er die nacht een molotovcocktail naar binnen was gegooid. Daardoor liepen de beide slachtoffers ernstige brandwonden op. De schade aan het pand bleef beperkt. De politie riep een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op om de zaak te onderzoeken.

Gedurende het rechercheonderzoek, waarbij ook de hulp van getuigen was ingeroepen via onder meer het televisieprogramma Dossier GLD van Omroep Gelderland, kwamen de verdachten in beeld. Zij werden dinsdag 11 november aangehouden en zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.