Opschudding door chemische lucht bij apotheek

Geplaatst op 17 november 2014, om 17:50 uur

Foto: Charles MollVELP- Maandagmiddag kreeg de brandweer een melding van een chemische lucht bij een apotheek aan het Churchillplein in Velp.

Mede omdat boven de apotheek veel appartementen zijn werd er gelijk groot opgeschaald. Brandweer, politie en ambulance rukten uit met meerdere voertuigen. Ter plaatse gaven bewoners aan dat er al langere tijd een vreemde lucht geroken werd. De omgeving werd direct afgezet maar er werd niet overgegaan tot ontruiming van de appartementen. De politie, opvallend aanwezig in hun nieuwe uniformen, hield het publiek op afstand. Ambulancepersoneel was stand-by.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweer is gelijk op onderzoek gegaan. Daarvoor werd speciale meetapparatuur gebruikt. Er was geen acuut gevaar maar er werd wel iets geroken. Het was echter niet meetbaar. Buurtbewoners hebben al langere tijd last van onder meer hoofd- en keelpijnklachten.

De brandweer heeft uitgebreid en zorgvuldig onderzoek gedaan naar de oorzaak, maar geen acute problemen gevonden.  De eigenaar van het gebouw laat door een aannemer nader onderzoek doen.