Dure Porsche vernield door beweegbare paal

Geplaatst op 9 oktober 2014, om 14:58 uur

PRINTSCREEN DE GELDERLANDERARNHEM – Een dure Porsche 911 Carrera is woensdagavond in de Arnhemse binnenstad zwaar beschadigd geraakt door een beweegbare paal, ook wel ‘rising step’ genoemd. De barrière ging onverwacht omhoog toen de automobilist erover heen reed.

Binnenstadsbewoner Marwin Melis reed nietsvermoedend over het Johnny van Doornplein het centrum uit, toen opeens de paal omhoog kwam zegt hij tegenover De Gelderlander. “De auto heeft zeker 10.000 euro schade”, schat hij. De voorwielophanging van de Porsche is afgebroken en de radiateur is vernield.

De bestuurder van de dure auto kwam met de schrik vrij. Wel heeft de Porsche ruim 10.000 euro schade. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Camerabeelden moeten meer duidelijkheid gaan bieden.

De rising steps, die moeten voorkomen dat automobilisten het Arnhemse winkelgebied binnenrijden, veroorzaken wel meer ongelukken. Meestal komt het omdat automobilisten achter elkaar de paal willen passeren. Echter als de paal eenmaal omlaag is, is er tijd voldoende om maar één auto te laten passeren.

De foto is HIER te bekijken