Veroorzaker ongeval Arnhem gearresteerd - GelreNieuws        

Veroorzaker ongeval Arnhem gearresteerd

Geplaatst op 8 oktober 2014, om 15:40 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkARNHEM – De veroorzaker bij het ongeval dinsdagavond op de Muijlwijkstraat in Arnhem bleek onder invloed, zonder geldig rijbewijs en in een gestolen auto te rijden. Dat meldt de politie.

Het ongeval vond rond 19.30 uur plaats op de Muijlwijkstraat in Arnhem. Een 40-jarige automobilist uit Apeldoorn reed, toen hij groen licht kreeg, vanaf de Hertogstraat de Muijlwijkstraat op. De 34-jarige Arnhemmer kwam vanaf de Velperweg aangereden en reed met hoge snelheid tegen de auto van de Apeldoorner aan.

De Arnhemmer probeerde direct na de aanrijding weg te lopen van het ongeval. Hij kon echter door een alerte getuige naar de plaats van het ongeval worden terugbegeleid.

Onder invloed
De gealarmeerde agenten hadden door het gedrag van de Arnhemmer het vermoeden dat hij onder invloed was. Toen de automobilist hiermee werd geconfronteerd, bekende hij onder invloed van drugs te zijn. De man werd hierop aangehouden. Voor behandeling van zijn verwondingen werd hij echter eerst overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is van de man direct een bloedproef afgenomen.

Geen rijbewijs en in gestolen auto
Bij verdere controle kwam naar voren dat de Arnhemmer zonder geldig rijbewijs reed. Zijn auto bleek daarnaast als gestolen geregistreerd te staan. De politie heeft de auto voor verder onderzoek in beslag genomen.

De automobilist uit Apeldoorn liep door het ongeval nekklachten op maar mocht na controle door ambulancemedewerkers naar huis. Tegen de Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.