Personeel kinderboerderij redt pauw van dak

Geplaatst op 6 oktober 2014, om 21:28 uur

foto: Roland HeitinkRHEDEN – Kinderboerderij Rheden heeft samen met de brandweer een pauw van het dak gehaald. Het dier zat al de nodige uren op de woning aan de Methorsterweg in Rheden.

Als sinds begin van de middag kreeg de plaatselijke kinderboerderij tientallen telefoontjes vanuit heel Rheden. De pauw zwermde het hele dorp door, waarna die op een dak aan de Methorsterweg wilde gaan overnachten. Toen belde de bewoners van de hoekwoning naar de dierenweide. Inmiddels hadden vrijwilligers alle pauwen geteld en kwamen ze uit dat het niet de pauw van hun was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vrijwilligers van de kinderboerderij zijn alsnog naar de hoekwoning gegaan. Een brandweerhoogwerker van Dieren is ter plaatse gekomen.Samen met vrijwilliger Mathijs Otter hebben ze door middel van een vangnet de pauw van het dak weten te halen. Hij is veilig aan de grond en is opgevangen.

Echter vraagt de kinderboerderij zich nu af van wie die pauw is. Mensen die een pauw missen, kunnen bellen met de kinderboerderij via 06 238 619 06