Foutje gemeente: clown aan de dood ontsnapt

Geplaatst op 9 oktober 2014, om 18:08 uur

s_20141009_172928RHEDEN – Door een vergunningsfout van de Gemeente Rheden kon clown Jefrey, die werkt voor Circus Freiwald, zijn acts bijna niet meer uitvoeren. Hij ontsnapte maandag aan de dood nadat hij dwars door een stroomkabel sloeg.

Volgens het circus heeft hij erg veel geluk gehad. Maandag begon de opbouw van het circus wat vanaf donderdagavond tot zondag op de IJsselsingel in Rheden staat. De clown was maandag aan het einde van de middag een tent-anker, een haring van 1,25 meter lang, aan het slaan voor de opbouw van de tent. Hierbij sloeg hij het tent-anker door een kabel onder de grond. Voorheen werd altijd gebruik gemaakt van de parkeerplaats zelf, maar omdat het grasveld naast de parkeerplaats toch niet meer gebruikt wordt, kon de tent daar gaan staan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Doordat Jefrey door de stroomkabel sloeg, zaten enkele tientallen huizen zonder stroom in Rheden. ‘Vooraf bij het aanvragen van de vergunning hebben wij geïnformeerd naar de aanwezigheid van kabels en leidingen op het terrein, maar die zouden er niet zijn volgens de gemeente.’, aldus het circus.

Foto van de clown in het circus:
foto: GelreNieuws