Man met drugs slaat op de vlucht

Geplaatst op 29 oktober 2014, om 19:05 uur

02-aangetroffen-drugs-arnhem-26092014DOETINCHEM – De politie heeft op woensdag 29 oktober na een achtervolging te voet een 26-jarige man uit Spijkenisse in de wijk Kleintjeskamp in Doetinchem aangehouden. Hij bleek in het bezit van drugs en is ingesloten voor verder onderzoek.

De politie kreeg een melding van een verdachte situatie in een woning aan de Pompenhof. Agenten gingen vanmiddag naar het bewuste pand. Op hun aanbellen werd de deur geopend door een man, die zich direct tegen de politie keerde. Er ontstond een worsteling waarbij de man werd gepepperd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hij zag kans om zich los te rukken en vluchtte naar binnen. Ook hier ontstond een worsteling en lukte het de man weer weg te komen. De man ging er te voet vandoor en inmiddels waren meerdere politie-eenheden gealarmeerd die in de wijk de Kleintjeskamp een onderzoek instelden.

Op aanwijzing van buurtbewoners werd zijn vluchtrichting bekend en werd de man vervolgens in een tuin onder een trampoline aangetroffen. Aangezien het vermoeden was dat hij in het bezit was van een vuurwapen hebben de agenten uit voorzorg hun vuurwapen ter hand genomen. Bij de aanhouding van de verdachte werd geen vuurwapen maar wel een geringe hoeveelheid drugs aangetroffen. Hij werd ingesloten en de politie stelt een onderzoek in de woning aan de Pompenhof in.