Politie staakt achtervolging na snelkraak

Geplaatst op 8 oktober 2014, om 13:27 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldAPELDOORN –  In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een snelkraak plaatsgevonden bij een kledingzaak aan de Korenstraat in Apeldoorn. De dieven zijn er met een hoeveelheid kleding vandoor gegaan.

De politie kreeg omstreeks 02.20 uur een melding van een inbraak bij een kledingzaak in het centrum. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in. Eén van hen zag op een gegeven moment een auto met zeer hoge snelheid en gedoofde verlichting door het centrum rijden. De bestuurder reed via de Loolaan richting de Naald en sloeg daar rechtsaf de Zwolseweg op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er werd dusdanig hard gereden, dat de agenten voor hun eigen veiligheid vanuit Apeldoorn hebben moeten staken. Wel waren andere politie-eenheden in de regio gealarmeerd en later werd op de Veluwe een auto gecontroleerd, die mogelijk ook bij de snelkraak was betrokken. In de auto lag geen buit, wel werd een inzittende die zich niet kon legitimeren meegenomen naar het politiebureau.

Het onderzoek wordt vandaag voortgezet en de politie vraagt mensen die de afgelopen nacht bijzonderheden hebben gezien, die in verband met de snelkraak kunnen worden gebracht, zich te melden. Tips zijn welkom op 0900-8844.