Snelkrakers online gezet door de politie - GelreNieuws.nl

Snelkrakers online gezet door de politie

Geplaatst op 1 oktober 2014, om 22:17 uur

foto: PolitieVELUWE – Tussen 31 juli 2014 en 5 augustus werden vier snelkraken gepleegd bij Albert Heijn supermarkten op de Veluwe. Ze hadden het bij al kraken gemunt op de sigaretten, waarna ze vluchten in een witte Volkswagen auto. De politie heeft nou foto’s vrijgegeven van de snelkrakers.

Op donderdag 31 juli 2014 om 05.00 uur slaan twee mannen toe in de Albert Heijn aan de Selhorstweg in Harderwijk. Bij de servicebalie breken ze met een breekijzer de tabakskasten open en proppen dozen vol pakjes sigaretten in een dekbedhoes. Getuigen zien nog dat ze in een kleine witte auto vertrekken. Al een dag later duiken de twee mannen op in Putten. Ze rijden eerst hun witte auto voor bij de Albert Heijn en slaan dan de deur in. Het lukt ze om binnen twee minuten met duizenden euro’s aan rookwaar te verdwijnen.

Twee dagen later slaan ze toe bij dezelfde Albert Heijn in Putten. De tweede kraker lijkt nu een andere jas aan te hebben. Ditmaal krijgen ze de hoes bijna niet eens mee, zoveel hebben ze gepakt. Omdat het hele raam is gesneuveld gaat de buit, nu in een panterdekbed, deze keer een stuk soepeler de supermarkt uit.

Op 5 augustus slaan ze toe bij de Albert Heijn aan de Branderskamp in Ermelo. De tabakskasten worden ook daar gesloopt en ze vertrekken met zo’n 5000 euro aan pakjes sigaretten.

Aanhouding
Kort na de snelkraak in Ermelo werd één van de daders aangehouden. Het is een man (28) uit Den Haag. Die man is aangehouden na een korte achtervolging. Beide daders sprongen op de Witteveenlaan uit hun auto, waarbij één man kon worden ingehaald.

De andere dader wordt nog gezocht, daar wil de eerste verdachte helemaal niets over kwijt. In Ermelo waar zijn mededader werd aangehouden zag de man er zo uit. De politie weet niet precies wie wie is op de bewakingsbeelden, dus wil over beide mannen graag nog meer informatie.

Vragen politie
– Wie is er tussen 31 juli 2014 en 5 augustus 2014 getuige geweest van één van de snelkraken bij Albert Heijn?
– Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met een witte Volkswagen Golf met Duits kenteken, de aangetroffen kleren of grote partijen sigaretten, de nog voortvluchtige dader?
– Wie heeft de dader rond de Witteveenlaan in Ermelo uit de auto zien springen en/of heeft gezien hoe hij is verder gevlucht?
– Wie heeft hem dinsdagochtend 5 augustus rond 05.00 uur bij de Albert Heijn aan de Branderskamp in Ermelo gezien?
– Wie heeft er over één of beide mannen informatie?