Dief steelt afvalcontainers in Bronckhorst

Geplaatst op 19 november 2014, om 13:23 uur

PolitieagentBRONCKHORST– De politie waarschuwt samen met de gemeente voor de diefstal van afvalcontainers in Bronckhorst. Dit jaar hebben al achttien gedupeerden aangifte gedaan. Tips zijn welkom op 0900-8844.

Een niet alledaagse diefstal en toch gebeurt het vaker dan gedacht. Iedere mand verdwijnt er in de dorpen van de gemeente Bronckhorst wel een afvalcontainer. Het gaat daarbij vooral om de grijze container met de oranje deksel die bestemd is voor plastic afval. Zo nu en dan wordt er ook een grijze container voor papier gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De diefstallen vinden op wisselende dagen plaats omdat de containers in de diverse Bronckhorster dorpen op verschillende dagen worden aangeboden. Wat er met de containers wordt gedaan, is niet bekend. De politie vraagt bezitters om alert te zijn en altijd aangifte te doen. Bel bij verdachte situaties de politie en noteer graag bijzonderheden als het merk van het voertuig, het kenteken en een signalement van de dader(s).

Op iedere container is een chip aangebracht in verband met het volume/frequentiesysteem. Voor herkenning in een politieonderzoek kan een op de container aangebracht eigen huisnummer of een sticker van belang zijn.