Duo opgepakt na opstootje - GelreNieuws.nl

Duo opgepakt na opstootje

Geplaatst op 30 november 2014, om 14:35 uur

DOETINCHEM – Na een opstootje zaterdagnacht bij een horecazaak aan de Grutstraat in Doetinchem heeft de politie moeten ingrijpen en twee arrestaties verricht. Een 22-jarige Aaltenaar en een 25-jarige man uit Sinderen werd onder meer openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een bevel verweten.

Rond 03.30 uur grepen agenten in bij een ruzie tussen twee stappers die elkaar te lijf wilden gaan. Terwijl de agenten de partijen wisten te scheiden gooide de Sinderenaar met een fles naar de agenten. De fles miste echter doel. De Sinderenaar, die dronken was, werd vervolgens aangehouden.

Wapenstok
Daarop begon de Aaltenaar zich met het voorval bemoeien. Omdat een bevel om weg te gaan genegeerd werd, werd ook hij aangehouden. Op dat moment begonnen meerdere omstanders zich tegen de agenten te keren. Samen met de horecaportiers wisten de agenten uiteindelijk de orde op straat te herstellen. Daarbij moest en enkele keer de wapenstok gehanteerd worden. De beide arrestanten betuigden later spijt over hun gedrag.