Klikodief gezocht omgeving Bronckhorst - GelreNieuws        

Klikodief gezocht omgeving Bronckhorst

Geplaatst op 26 november 2014, om 16:32 uur

s_20141126_145953BRONCKHORST- De gemeente Bronckhorst wordt de geteisterd door de diefstal van tientallen grijze en groene kliko’s.

Wijkagent Harm Baarslag slaat hierover alarm op onder meer Twitter. Dit jaar zijn er al bijna 30 verdwenen, vorig jaar 21 en het jaar ervoor 32.  De politie, de gemeente en de afvalverwerker vragen zich af wat de dief met de kliko’s zou moeten doen. Nu heeft de kliko wel een waarde van ongeveer 75 euro, maar alle kliko’s hebben een chip die bij diefstal geblokkeerd wordt.

De gemeente en de politie hebben inwoners van de gemeente tips gegeven. Zo wordt gevraagd, indien mogelijk, ze zo laat mogelijk aan de straat te zetten en zo snel mogelijk weer van de weg af te halen nadat de container is geleegd. Er wordt ook gevraagd om ze zo mogelijk een privékenmerk te geven.

De politie houdt wel een extra oogje in het zeil, maar de gemeente Bronckhorst is erg uitgestrekt. Als burgers tips hebben met betrekking tot deze diefstallen wordt verzocht contact op te nemen met het nummer van de politie 0900-8844.