Man verzet zich hevig tegen aanhouding

Geplaatst op 3 november 2014, om 18:58 uur

BurgernetEERBEEK – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 36-jarige man uit Eerbeek aangehouden omdat hij weigerde aan zijn controle mee te werken en twee agenten herhaaldelijk beledigde.

De politie reed rond 01.00 uur naar de Bachstraat in Eerbeek naar aanleiding van een melding over een vernieling aan een auto. De 36-jarige man fietste bij het zien van de politie weer weg in de richting waar hij net vandaan kwam. Hierop is de man ter controle staande gehouden. De man kon geen ID tonen, waarop de politie aangaf hem ter controle van zijn ID te willen fouilleren. Dit weigerde hij toe te staan. Ondanks waarschuwingen van de politie dat zijn weigering zou betekenen dat hij aangehouden werd, bleef hij weigeren. Bij de mededeling dat de man aangehouden werd, ging hij direct volop in verzet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uiteindelijk is hij met gepast geweld onder controle gebracht en aangehouden. Ondertussen uitte de man continu beledigingen aan het adres van de agenten. Bij zijn insluiting bleek de man een kleine hoeveelheid amfetamine in zijn bezit te hebben. Hier deed hij afstand van. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.