Parkeren per minuut kan met Stadsparkeren

Geplaatst op 24 november 2014, om 11:11 uur

ARNHEM/ZEVENAAR- Er is de laatste tijd veel ophef over de hoge parkeertarieven in winkelcentra in relatie tot lagere bezoekersaantallen.

De parkeertarieven zijn soms erg hoog en daar komt nog bij dat men meestal per uur moet afrekenen. Gemiddeld genomen betaald men 11% teveel, zonder dat men daarvoor geparkeerd heeft. Er zijn oplossingen om dit te omzeilen door je aan te melden bij een parkeerdienst. Bijvoorbeeld bij Stadsparkeren kan men zich aanmelden en registreren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Zevenaar bijvoorbeeld kan men dan eenvoudig parkeren door een pasje voor de kaartlezer van de parkeerautomaat te houden. Bij terugkomst meldt men zich weer af. Men ziet gelijk wat de kosten zijn en die worden later automatisch afgeschreven. Op deze manier betaal je alleen de kosten voor de tijd die je geparkeerd hebt, dus per minuut.

In Arnhem en andere grote steden zijn een groot aantal parkeergarages aangesloten bij dit systeem. Als men de parkeergarage binnen rijdt dan wordt het kenteken automatisch gelezen en gaat de poort automatisch open. Als men de parkeergarage uit rijdt dan wordt het kenteken weer automatisch gelezen, gaat de poort vanzelf open en volgt de afrekening per geparkeerde minuut.

Bij parkeerplaatsen in de stad is het ook mogelijk je aan te melden met je mobiele telefoon via een app. De verstreken parkeertijd kun je ook volgen via de app. Alleen niet vergeten je weer af te melden.

Meer info kun je vinden op www.stadsparkeren.nl