Twee mannen aangehouden na schietincident

Geplaatst op 23 november 2014, om 18:09 uur

foto: Persbureau HeitinkAPELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen van 23 en 28 uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident voor een café op de Hoofdstraat in Apeldoorn. Er raakte niemand gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Surveillerende agenten liepen rond 02.30 uur over de Hoofdstraat toen ze ter hoogte van een café knallen hoorden. Voor het café stond een groep mensen en de agenten zagen dat een man zich losrukte van iemand die hem vasthield en wegrende. De politie zette de achtervolging in en heeft de 23-jarige verdachte uiteindelijk op de Kerklaan aangehouden. Een getuige meldde dat de man, terwijl hij achtervolgd werd door de politie, op de Paslaan iets van zich afgooide. Met behulp van een politiehond is even later een vuurwapen aangetroffen op de Paslaan. Het wapen is in beslag genomen en wordt door de politie onderzocht.

De 28-jarige verdachte is meteen na het incident door andere agenten op de Hoofdstraat aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De precieze toedracht en aanleiding van het schietincident wordt op dit moment nog onderzocht door de politie.

De twee mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Naast het proces-verbaal dat de politie gaat opmaken krijgen beide mannen een collectieve horecaontzegging uitgereikt voor de binnenstad van Apeldoorn.

Als er mensen zijn die getuige geweest zijn van het schietincident of meer weten over wat eraan vooraf ging, en nog niet met de politie gesproken hebben, roept de politie hen alsnog op om te bellen met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doorgeven kan ook, via 0800-7000 (meld Misdaad Anoniem).