Vijf Roemenen aangehouden na wisseltruc in winkel - GelreNieuws.nl

Vijf Roemenen aangehouden na wisseltruc in winkel

Geplaatst op 15 november 2014, om 20:52 uur

s_NKM_111115-04APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond vijf Roemenen aangehouden op verdenking van het toepassen van een wisseltruc in een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Het gaat om twee vrouwen van 36 en 38 jaar en drie mannen van 44, 53 en 66 jaar.

Het vijftal liep tegen de lamp bij een routinecontrole op de Stationsstraat in Apeldoorn. Agenten herkenden een van de mannen als betrokkene van enkele oplichtingszaken. De vijf zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een wisseltruc verdacht in een winkel in Apeldoorn waarbij vrijdagmiddag 14 november voor ruim 750 euro aan kleding retour is ingeleverd. Ook bleek er met de betaling en de controle van het geld verwarring te zijn gezaaid waardoor een kasverschil ontstond..

Ze worden ook verdacht van het toepassen van soortgelijke wisseltrucs in winkels in Amersfoort en Zwolle. De politie heeft de auto in beslag genomen voor onderzoek. In de auto werden tassen met daarin kleding ter waarde van ruim 500 euro aangetroffen. Het vijftal is overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn. Ze zijn in verzekering gesteld.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com