Ouderen opgelicht in Klarenbeek - GelreNieuws.nl

Ouderen opgelicht in Klarenbeek

Geplaatst op 2 december 2014, om 15:20 uur

bankpasKLARENBEEK – Een nog onbekende man blijkt vrijdag niet één, maar twee ouderen opgelicht te hebben in Klarenbeek. De man wist bij twee afzonderlijke woningen door middel van een babbeltruc de bankpassen en pincodes van twee bejaarden te bemachtigen. Daarna heeft de man geld van de rekeningen van de gedupeerden gehaald.

De politie onderzoekt de zaak en roept mensen men klem op om nooit een bankpas of pincode aan iemand te verstrekken, ook als deze aangeeft van de bank of de politie te zijn.

De bejaarde man en vrouw die door de man zijn opgelicht werden vrijdag opgebeld door een man die zei dat hij een medewerker van de bank was en dat de bankpassen moesten worden ingenomen. De passen zouden door een koerier worden opgehaald. Het verhaal van de man kwam kennelijk erg geloofwaardig over en de ouderen gaven hun passen even later mee aan de man die aan de deur kwam. Ook wist de man met een smoes de pincodes van de ouderen te ontfutselen.

Signalement
De politie onderzoekt beide zaken en zoekt getuigen. De ‘koerier’ zou rond de 50 jaar zijn, 1.80m à 1.85m lang en blank zijn. Volgens het slachtoffer was de man fors gebouwd en had hij een rond hoofd met dik gezicht en dikke nek en achterover gekamd haar. De man zou zijn vertrokken in een zwarte auto. Mensen die in Klarenbeek iets bijzonders hebben gezien of een man hebben gezien die aan de omschrijving voldoet, worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Geef nooit bankpas of pincode af!
De politie waarschuwt met klem om nooit uw bankpas af te geven, ook niet aan medewerkers van een bank of de politie. Het komt helaas regelmatig voor dat oplichters zich voordoen als medewerkers van een officiële instantie, juist om uw vertrouwen te wekken. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie via telefoonnummer 112 en geef het signalement door van de persoon die aan de deur stond.

Helaas zijn met name ouderen gevoelig voor deze vorm van oplichting. Praat aub met uw ouders, schoonouders of eventuele bejaarde buren over deze vorm van oplichting en waarschuw ze nooit hun bankpas of pincode af te geven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com