Valse 50-eurobiljetten in omloop in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Valse 50-eurobiljetten in omloop in Apeldoorn

Geplaatst op 7 december 2014, om 17:00 uur

50euroAPELDOORN – Zaterdagmiddag en in de daaropvolgende nacht heeft de politie drie minderjarige jongens en twee mannen aangehouden omdat zij met vals geld probeerden te betalen.

De drie jongens van 14, uit Apeldoorn, probeerden zaterdagmiddag rond 13.15 uur met een vals briefje van 50 euro te betalen bij een kraam met elektronische artikelen op het Marktplein. De standhouder vermoedde direct dat het om een vals briefje ging en dit bleek bij controle van het biljet inderdaad het geval. Hij schakelde de politie in en de jongens zijn aangehouden. De jongens zijn ingesloten voor verhoor en zaterdagavond heengezonden. Het openbaar ministerie neemt een beslissing over een passende strafmaatregel voor de drie minderjarigen.

Zaterdagnacht kwam er rond 01.30 uur een melding over vals geld vanuit een café in het centrum van Apeldoorn. Twee mannen zouden een vals briefje van 50 euro hebben proberen te wisselen in het café. Op basis van het verstrekte signalement zijn de twee op de Hoofdstraat aangehouden door de politie. Het bleek te gaan om twee mannen van 31 en 36 uit Apeldoorn. De man van 31 verzette zich en beledigde een agent bij zijn aanhouding. Bij zijn insluiting op het politiebureau ontstond door zijn verzet een worsteling met een politiemedewerker, waardoor zowel de verdachte als de politiemedewerker gewond raakten aan hun hand. Bij fouillering van de 36-jarige man trof de politie en vuurwapen en tien bolletjes wit poeder (vermoedelijk harddrugs) aan. Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen. Er zijn niet meer biljetten vals geld aangetroffen bij dit duo. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt over alle strafbare feiten proces-verbaal op.

Beide valse biljetten van 50 euro zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com