‘Explosie’ bij ziekenhuis blijkt vuurwerk - GelreNieuws        

‘Explosie’ bij ziekenhuis blijkt vuurwerk

Geplaatst op 10 januari 2015, om 06:36 uur

foto: Roland HeitinkZEVENAAR – De brandweer is in de nacht van vrijdag op zaterdag groots uitgerukt geweest voor een melding van een brand bij ziekenhuis Rijnstate in Zevenaar. De brand zou zijn ontstaan door een explosie. 

Rond 3.20 uur kreeg de meldkamer een melding binnen dat er een brand ontstaan was na een explosie bij het ziekenhuis in Zevenaar. Al na een minuut werd er opgeschaald naar code ‘middelbrand’, waarna extra brandweervoertuigen werden opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Eenmaal ter plaatse was er geen brand te bekennen. Na een zoektocht blijkt er hoogstwaarschijnlijk vuurwerk de oorzaak te zijn geweest, zegt brandweerwoordvoerder Dick van den Brul tegenover GelreNieuws. Het is afgestoken bij een oude ingang aan de achterkant van het ziekenhuis. ‘Van een vuurwerkbom kan ik niet spreken, alleen dat er hoogstwaarschijnlijk vuurwerk is afgestoken. Dat werd door de melder aangezien als een explosie’, aldus van den Brul.

Even leek het  dat er zich een brand in de spouwmuur bevond, maar dat bleek niet het geval. Na geruime tijd ging de brandweer huiswaarts.