Jaarwisseling in de regio relatief rustig verlopen

Geplaatst op 1 januari 2015, om 12:40 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkREGIO – De jaarwisseling is in de Veiligheidsregio’s Noord- en Oost Gelderland en de regio Gelderland-Midden zonder echte problemen verlopen. In de regio Noord-Oost zijn 2 kleinere incidenten tegen hulpverleners gemeld.

In totaal is er 220 keer uit gerukt voor brand, bijna al deze meldingen hadden de classificatie kleine brand. Het ging dan met name om brandjes in bosjes, containers en een paar auto’s. In Zutphen, Eerbeek en Nijkerk hebben branden gewoed met de classificatie middel-brand. De ambulance dienst in Gelderland-Midden had geen bijzondere inzetten en haar inzet is te vergelijken met voorgaande jaarwisselingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Zutphen en Elburg waren 2 incidenten tegen hulpverleners, waarbij in Zutphen een man over het gras is gereden waarop dat moment brandweerlieden liepen. In Elburg was het onrustig waar de brandweer om politieassistentie vroeg, hierop keerde het publiek zich tegen de agenten. Hierbij heeft de brandweer de politie weer geholpen en er zijn meerdere politie eenheden ter plaatse gegaan.

In de regio Gelderland-Midden hebben zich geen incidenten voor gedaan richting de diensten.

Zie ook:

Automobilist rijdt in op hulpverleners

Man vast op eiland Sonsbeekpark

42 aanhoudingen tijdens de jaarwisseling