Ongeduldige automobilist bij brand in Zutphen

Geplaatst op 1 januari 2015, om 08:00 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkZUTPHEN – Een automobilist zou tijdens de jaarwisseling ongeduldig zijn geworden bij een brand in Zutphen. De man reed over het gras heen, waar op dat moment hulpverleners bezig waren. 

De brandweer bevestigd het verhaal: ‘De weg was geblokkeerd door de brandweerauto die in de straat stond. De bestuurder van de auto is daarom het gras opgereden, waar op dat moment brandweermannen liepen. Gelukkig raakte niemand gewond aan het incident’.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Eerder melden omstanders dat de auto op de brandweerlieden was ingereden. Een politiewoordvoerder spreekt van ‘agressief rijgedrag’, maar de brandweer heeft zich geen moment bedreigd gevoeld.

De brand vond plaats in een appartement aan de Kappeijne van de Coppellostraat. De brandweer was zeer snel ter plaatse, de kazerne is namelijk om de hoek. Ze schaalde al snel op naar code ‘middelbrand’ en vroegen assistentie van hun collega’s. Het vuur was na enige tijd geblust. De appartement is wel voorlopig onbewoonbaar.

De bewoner van het appartement was niet thuis. Wel laat de brandweer weten dat het raam open stond. Of er vuurwerk naar binnen is gegooid is onbekend. Onderzoek moet uitwijzen wat precies de oorzaak is geweest van de brand.