Tieners (15 & 17) gearresteerd voor straatroof - GelreNieuws.nl

Tieners (15 & 17) gearresteerd voor straatroof

Geplaatst op 28 januari 2015, om 15:13 uur

foto Nicolaas KerkmeijerARNHEM – De politie heeft in het onderzoek naar twee pogingen tot straatroof in Arnhem-Noord twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee jongens uit Arnhem van 15 en 17 jaar. Maandagavond werden een 39-jarige vrouw en 18-jarige jongen kort na elkaar belaagd door enkele jongens.

De vrouw fietste die avond omstreeks 18.00 uur over de Arnhemse Allee vanaf de Schelmseweg richting Rosendaalseweg. Ter hoogte van het viaduct onder de A12 liepen haar twee jongens tegemoet die haar van de fiets af duwden. En derde jongen kwam erbij en sprak even kort met het slachtoffer, waarna ze samen wegliepen en het slachtoffer achterlieten.

Kort daarop, rond 18.15 uur, fietste de 18-jarige jongen op de Arnhemse Allee. Ook hij werd belaagd door enkele jongeren die hem schopten sloegen, maar werden gestoord door een hardloper, die op dat moment voorbij kwam. Het slachtoffer zag toen kans om te vluchten.

De politie heeft dinsdag 27 januari de twee verdachten aangehouden. Verder onderzoek zal nu volgen, de politie sluit meerdere aanhoudingen daarbij niet uit.