Automobilist vlucht voor politie en slaat over de kop

Geplaatst op 15 februari 2015, om 02:46 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkOOSTERBEEK – Een 22-jarige automobilist uit Velp die zaterdagavond op de vlucht was voor een alcoholcontrole kwam niet ver; hij sloeg over de kop, waarna de auto in de brand vloog.

Het eenzijdig ongeluk gebeurde rond half tien op de Utrechtseweg in Oosterbeek.  De bestuurder kwam vanuit de richting van Arnhem centrum en negeerde, zonder te remmen, op de rotonde een stopteken tijdens een staande alcoholcontrole van het Verkeershandhavingsteam. Daarna reed hij met hoge snelheid verder richting Oosterbeek. Een motoragent ging er achteraan, gebruik makend van optische- en geluidssignalen en op gepaste afstand. Hij zag hoe de 22-jarige bestuurder meerdere auto’s op niet toegestane, gevaarlijke wijze inhaalde. Even later crashte de auto. De bestuurder kon zelf uit de op de kop liggende auto komen en werd meteen aangehouden. Daarbij pleegde hij verzet en is door enkele agenten onder controle gebracht. De Velpenaar is later per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd ter observatie.

Specialisten van Verkeersongevallenanalyse (VOA) hebben technisch sporenonderzoek verricht. Hiervoor werd de Utrechtseweg tijdelijk afgesloten. Zover bekend is de toedracht van het eenzijdige ongeval als volgt. De auto raakte een verhoogde scheiding tussen rijbaan en fietsstrook, raakte vervolgens een boom en kwam verderop op zijn kop terecht. Daarna vatte de auto vlam.

Het rijbewijs van de 22-jarige man is ingevorderd en er is een bloedblok afgenomen voor onderzoek naar rijden onder invloed. De verdachte wordt nog nader gehoord waarna proces-verbaal van de aanrijding zal worden opgemaakt.