Onderzoek zaak Jos Mahler duidt niet op misdrijf

Geplaatst op 2 februari 2015, om 17:38 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkHUISSEN – Uit eerste onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van een auto in de Neder-Rijn bij Huissen is niet gebleken van een misdrijf. Verder is het vrijwel zeker dat de aangetroffen lichaamsresten toebehoren aan de vermiste Jos Mahler en drie van zijn vrienden uit Polen (twee mannen en een vrouw).

In samenwerking met het NFI onderzochten forensisch rechercheurs het zaterdag geborgen wrak minutieus. Daaruit bleek dat er lichaamsresten in lagen van vier verschillende personen. Ook vonden de rechercheurs kleding, sieraden en identiteitsbewijzen van de vier vermisten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onderzoek aan de lichaamsresten lieten geen sporen zien die zouden kunnen duiden op een misdrijf. Ook aan het voertuig werden geen feiten aangetroffen die duiden op ernstige technische gebreken. Het vermoeden is dan ook gerechtigd dat de vier het slachtoffer zijn geworden van een noodlottig ongeval. Er wordt nog wel DNA onderzoek gedaan om de identificatie definitief vast te stellen.