Politie eindigt dollemansrit in Velp - GelreNieuws.nl

Politie eindigt dollemansrit in Velp

Geplaatst op 5 februari 2015, om 15:28 uur

Politie logoARNHEM – Na een dollemansrit woensdagnacht door Arnhem en Velp heeft de politie een 36-jarige Arnhemse automobilist aangehouden. De man wordt niet alleen roekeloos rijden verweten, maar ook het rijden onder invloed van drugs en het weigeren van een bloedonderzoek.

Surveillerende agenten werden in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.30 uur op de Apeldoornseweg in Arnhem met hoge snelheid ingehaald door de Arnhemmer en zetten meteen de achtervolging in. Dat ging gepaard met snelheden van meer dan 100 km/u en diverse verkeersovertredingen door de Arnhemmer, zoals rijden door rood en negeren van inrijverboden.

De rit ging via de wijk Klarendal richting Velp, waar hij uiteindelijk op de President Kennedylaan tot staan kon worden gebracht. De man rook naar alcohol en vertelde ook drugs gebruikt te hebben. Toen hem bevolen werd mee te werken aan een bloedonderzoek weigerde de Arnhemmer. Het weigeren om mee te werken aan dit onderzoek is strafbaar. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.