Twee vrouwen beroven bejaarde

Geplaatst op 5 februari 2015, om 14:44 uur

foto: Persbureau HeitinkBORCULO – Twee onbekende vrouwen hebben woensdagmiddag op de Burgemeester Bloemersstraat in Borculo een 83-jarige vrouw uit Borculo met geweld van haar ketting beroofd. De politie zoekt getuigen.

De vrouw werd eerst op de Veemarkt door twee vrouwen in gebrekkig Nederlands aangesproken met het verzoek om geld te geven. Ze hadden boekjes bij zich waar geldbedragen in stonden. Dit weigerde de vrouw en zij vervolgde haar weg. Op de Burgemeester Bloemersstraat werd ze vastgegrepen door de twee vrouwen. Haar horloge viel daardoor op de straat. Terwijl ze dat oppakte trok één van de vrouwen de ketting van haar hals. Daarna gingen de vrouwen er vandoor. De beroving vond plaats tussen 14.15 uur en 14.30 uur.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen zich te melden. Het gaat om twee vrouwen met een bruine huidskleur met donkerbruin haar. Ze droegen hun haar beiden los, de ene vrouw heeft halflang haar tot aan haar schouder en de andere tot aan haar kaaklijn. Ze waren allebei donker gekleed en hadden een boekje of een schriftje vast. Vermoedelijk ligt hun leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. Heeft u tips? Bel dan 0900-8844.