Politie ontmantelt hennepkwekerijen Arnhem

Geplaatst op 5 februari 2015, om 14:40 uur

foto: Laszlo van HoutenARNHEM – Op twee adressen in Arnhem is de politie woensdag gestuit op hennepkwekerijen. Daarbij werden ook meerdere personen aangehouden.

In een pand aan de Kwekerijstraat stuitten agenten na klachten van stankoverlast op een hennepkwekerij. Ook was al opgevallen dat op het dak van het pand geen sneeuw lag, in tegenstelling tot omliggende panden. Een 35-jarige Arnhemmer die op aanbellen opendeed ontkende dat er een kwekerij binnen was. Nader onderzoek leerde dat het wel degelijk het geval was. In november 2013 was binnen al eens eerder een ontmantelde kwekerij aangetroffen. De hoeveelheid hennepplanten is nog niet bekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In een pand aan de Marten van Rossem ontdekte de politie na een melding van een verdachte situatie dat er ook hennep geteeld werd. In de kruipruimte werden 442 hennepplanten aangetroffen. Daar bleken ook nog eens vier personen bezig met het knippen van de hennepplanten. Ze werden allemaal aangehouden en zitten vast voor onderzoek en verhoor. Het gaat om drie vrouwen van 39, 42 en 57 jaar uit Nijmegen, Groesbeek en Arnhem en drie mannen van 41, 46 en 55 jaar uit Nijmegen en Arnhem.