Agent onwel bij binnentreden hennepkwekerij - GelreNieuws        

Agent onwel bij binnentreden hennepkwekerij

Geplaatst op 10 maart 2015, om 13:07 uur

Foto: Charles MollZEVENAAR –  Dinsdagochtend rukten de hulpdiensten massaal uit naar een ontmanteling van een hennepkwekerij in de Strausstraat in Zevenaar. Een agent raakte onwel. 

De politie was als eerste ter plaatse en bij het binnendringen van het pand kwam men naast de wietlucht een gaslucht tegen. Daarop werd de brandweer ingeschakeld voor metingen en het blok woningen werd ontruimd. Een politie agent is nagekeken door ambulancepersoneel, nadat hij last had gekregen van de lucht.

De officier van dienst van zowel brandweer als ambulance kwamen ook ter plaatse vanwege de gevaarzetting voor de omgeving en hulpdiensten. Nadat brandweerlieden de gasfles hadden afgesloten en geborgen kon men veilig de woning binnen. Omwonenden mochten toen hun huis weer in.

De hele woning werd gebruikt voor hennepteelt en er werden zo’n 600 planten aangetroffen die bijna rijp waren voor de oogst. Bij de inval zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. Gedurende lange tijd hing er een sterke henneplucht in de Strausstraat.