Gastlessen door Burgemeester en Wethouders - GelreNieuws.nl

Gastlessen door Burgemeester en Wethouders

Geplaatst op 4 maart 2015, om 14:39 uur

foto: Roland HeitinkRHEDEN – Woensdagmorgen heeft burgemeester Petra van Wingerden en wethouders Nicole Olland en Constans Pos van het College van B&W gastlessen verzorgd op De Holtbanck. De lessen gingen over democratie en jezelf verkiesbaar stellen.

Aanleiding is de oprichting van een Leerlingen Kabinet op De Holtbanck. Op basisschool De Holtbanck in Rheden wordt op initiatief van Henny Bisselink, ad interim directeur, een Leerlingen Kabinet opgericht. Een platform, uit en door de leerlingen gekozen, met als doel om leerlingen mee te laten denken, praten, overleggen en beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt. Denk aan zaken als de verkeersveiligheid rondom school, mogelijke invoering van een gelijke dagen model, wc gebruik door leerlingen, speelactiviteiten schoolplein, bestemmingen schoolreisjes, groenonderhoud op het schoolplein, Sinterklaas en Pieten discussie, invloed van social media, etc. Leerlingen die deel uitmaken van het Leerlingen Kabinet willen actief meedenken met de school en een bijdrage leveren aan en opkomen voor leerling-belangen.

Deelname aan het Leerlingen Kabinet is mogelijk vanaf groep 5. Elke klas krijgt één leerling in het Leerlingen Kabinet, een combinatieklas krijgt er twee. Totaal worden er 9 kinderen gekozen.