Bedrijfsgebouw ingestort in Ede door storm: 1 dode, 1 zwaargewonde.

Geplaatst op 31 maart 2015, om 19:42 uur

Foto; Roland HeitinkEDE- Vanmiddag rond 12.30 uur is een deel van een bedrijfsgebouw van Raab Karcher aan de Max Planckstraat in Ede ingestort. Er is 1 zwaargewonde man en 1 persoon is overleden.Een 59-jarige man is zwaargewond uit het pand gehaald en overgebracht naar het Radboudumc. Het lichaam van een 45-jarige man is inmiddels geborgen. Zijn overlijden werd door de burgermeester van Ede bekend gemaakt aan de pers. Een bulldozer en een kraan werden ingezet om bij het slachtoffer te kunnen komen.

Vanmiddag rond het middaguur kwam de melding binnen dat er een deel van het bedrijfsgebouw was ingestort, doordat een muur was omgevallen door de storm en op een dak terecht was gekomen dat ingestortte. Bij aankomst van de brandweer gaf de BHV van het bedrijf aan dat iedereen buiten was. Na enige tijd vertrok de brandweer, nadat ze enige instructies had achtergelaten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond 16.30 uur bleek dat er twee auto’s van het bedrijf stonden van werknemers van een andere vestiging. Zij werden vermist, waarop groot alarm geslagen werd. Twee traumahelikopters kwamen ter plaatse evenals vele hulpdiensten. Al snel werd contact gemaakt met 1 van de slachtoffers, die na enige tijd uit het pand gehaald kon worden. Het slachtoffer is zwaargewond met de traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.