Grote vechtpartij in café in Dieren

Geplaatst op 21 maart 2015, om 12:58 uur

politie_copyright-robindonderwinkelDIEREN – Bij een opstootje vrijdagnacht bij een café in Dieren heeft de politie moeten ingrijpen. Er werden twee arrestaties verricht. Ook moesten agenten een aantal keren de wapenstok gebruiken om opdringerige omstanders van zich af te houden. Met behulp van een politiehond wisten de agenten de rust op straat terug te brengen.

Op de Spoorstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.20 uur een vechtpartij tussen tientallen personen gemeld. Toen agenten daar aankwamen werd er niet meer gevochten. Terwijl agenten met omstanders in gesprek waren begon een 26-jarige Arnhemmer de agenten uit te schelden. Toen de man werd aangehouden begon het publiek zich ermee te bemoeien.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Arnhemmer, die aanvankelijk meewerkte, begon zich vervolgens te verzetten tegen zijn arrestatie. Publiek dat zich opdrong en weigerde ruimte te maken moest met behulp van de wapenstok op afstand worden gehouden. Een 49-jarige Dierenaar, die ook agenten beledigde, werd eveneens aangehouden.