Grote verkeerscontrole in Arnhem - GelreNieuws.nl

Grote verkeerscontrole in Arnhem

Geplaatst op 20 maart 2015, om 22:55 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM – De politie heeft vrijdagmiddag en -avond een algehele verkeerscontrole gehouden in Arnhem. De controle locatie was op het terrein van de Rijksdienst voor het wegverkeer in Arnhem-Zuid. Bij de controle waren naast de politie ook de belastingdienst, de RDW en de ANWB betrokken.

Op vier verschillende plekken stonden in Arnhem stonden er tussen 14.00 uur en 22.00 uur zogenoemde ANPR autos, dit zijn politievoertuigen die uitgerust zijn met een speciale camera die kentekens leest. Bij verdachte situatie geeft het systeem een HIT waar op de politiemotoren het voertuig meenemen voor een nadere controle. Aangekomen op het controle terrein werd eerst een blaastest afgenomen waarna deze goed bevonden werd de technische staat van de auto bekeken door medewerkers van de RDW, mochten er kleine reparaties nodig zijn stond de ANWB klaar om deze direct op te lossen.

De ANPR camera gaf opvallend veel reactie op aandachtspunten bij de belastingdienst, wanneer dit het geval was werd de bestuurder van de auto achterop het terrein door een medewerker van de belasting ondervraagd. Wanneer de schuld dusdanig was werd de auto in beslag genomen.

Cijfers
Uiteindelijk werden er voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen ruim 20 bekeuringen uitgedeeld. Ook werd er een totaalbedrag van ruim 1400 euro geïnd aan openstaande boetes. Door de Belastingdienst werd beslag gelegd op 69 auto’s. Daarvan werden er 18 daadwerkelijk afgesleept. Ook werd een bedrag van ruim 18 duizend euro geïnd aan achterstallige belasting geïnd.

Bij een persoon werd een contant geldbedrag van 5000 euro in beslag genomen waarvan geen herkomst verklaard kon worden. Ook werden geringe hoeveelheden softdrugs in beslag genomen. De politie zette 23 agenten in. De controle had onder meer tot doel de verkeersveiligheid te bevorderen en het tegengaan van criminaliteit in de wijken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com