Open dag bij brandweer Aalten

Geplaatst op 11 maart 2015, om 13:11 uur

brandweerAALTEN – Brandweer Aalten organiseert zaterdag 21 maart een open dag in verband met het 65 jarig jubileum van de Brandweervereniging. Die dag zal tevens de verbouwde instructie- en ontmoetingsruimte officieel door Burgemeester Berghoef in gebruik genomen worden.

Samen met de vereniging ”Oud Blussers” die dit jaar 15 jaar bestaan is een prachtig programma in elkaar gezet. Veel hulpverleningsdiensten zullen die dag aanwezig zijn met materieel en personeel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er zullen diverse voertuigen geshowd worden die ook enkele demonstraties zullen geven.
Bovendien is er een mogelijkheid om Aalten vanuit de lucht te bekijken met een hagelnieuwe speciale hoogwerker. Deze hoogwerker is tevens als tankautospuit ingericht en wordt door de firma Hilton ter beschikking gesteld.

Verder zijn er demonstraties hulpverlening en het altijd spectaculaire “vlam in de pan”. Om te ervaren hoe het is om een woning te verlaten die onder de rook staat komt er ook een belevingscontainer.

Veilig Verkeer Nederland komt met een kantelsimulator waarin u kunt ervaren hoe het is om met een auto op kop te gaan en daarna de gordel los te maken. Deze open dag is mede mogelijk gemaakt door steun van OWM Achterhoek die ook zelf met een stand aanwezig zullen zijn.

In de kazerne wordt een tentoonstelling van oude brandweer materialen gehouden.
Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht die deel kunnen nemen aan enkele waterspelletjes en een rondrit kunnen maken in een antieke brandweerauto.

U bent van harte welkom vanaf 10:00 uur t/m 16:00 uur aan de Tramstraat 1 in Aalten.