Burgemeester Duiven roept op tot kalmte in zaak misbruik meisje - GelreNieuws        

Burgemeester Duiven roept op tot kalmte in zaak misbruik meisje

Geplaatst op 30 april 2015, om 14:37 uur

Foto: Charles MollDUIVEN- Burgemeester de Lange van Duiven deed in zijn toespraak tijdens de aubade van Koningsdag een oproep aan de inwoners van Duiven om rust en kalmte te bewaren inzake het zedendelict en de betrokken families met respect te behandelen.

Het was opmerkelijk dat hij in het begin van zijn toespraak hier melding van maakte. Er is de afgelopen dagen veel onrust ontstaan in de Duivense gemeenschap, nadat bekend was geworden dat een 44-jarige inwoner van Duiven, die zeer actief was in het verenigingsleven, verdacht wordt van misbruik van een destijds 12-jarig meisje.

De man was schutterskoning van de Schutterij Onderling Genoegen maar is door het bestuur met onmiddelijke ingang uit zijn functie gezet. De voorzitter Piet Mathijssen geeft op de website van de Schutterij aan dat dit is gedaan vanwege de ernstige verdenkingen van strafbare feiten. Het Openbaar Ministerie heeft recent het voorarrest ook met 90 dagen verlengd.

Het meisje ( nu 15 jaar ) was lid van Scouting Duiven waar de verdachte toen leider was. De verdachte was ook penningmeester/secretaris van de politieke partij Pro Duiven maar is daar nu ook geroyeerd. De partij is door de verdachte niet geinformeerd over de verdenkingen en de aangifte.