Gorsselse brandweerdrone blijkt een 1 aprilgrap

Geplaatst op 1 april 2015, om 19:56 uur

foto: Roland HeitinkGORSSEL – De brandweerdrone van de brandweer Gorssel blijkt een 1 aprilgrap te zijn. Zondag werden er nog certificaten uitgedeeld door de Burgemeester.

‘Wat enige tijd geleden begon als een proefballon van burgemeester van ‘t Erve van Lochem is werkelijkheid geworden: als eerste korps in Nederland gaat de brandweer in Gorssel voor verkenningstaken ondersteund worden door een drone.’ Woensdag zou er een demonstratie plaatsvinden, maar mensen die kwamen naar de brandweerkazerne zagen de a4’tjes hangen met: 1 April. Er blijkt ook geen echte drone-certificaten te zijn uitgereikt. Het was allemaal een 1 aprilgrap wat samen met de gemeente Lochem is gemaakt. (Stiekem wist de redactie van GelreNieuws het al)

De Gorsselse brandweer bestaat, net als de meeste brandweerkorpsen in Nederland, alleen uit vrijwilligers. Zij hebben naast de brandweer gewoon een baan en worden door middel van een pieper opgeroepen om naar de kazerne te komen, daar om te kleden en uit te rukken met de brandweerwagen.