Autoambulance belandt in Waal in Nijmegen door niesbui chauffeur

Geplaatst op 29 mei 2015, om 15:40 uur

foto: Roland HeitinkNIJMEGEN – De autoambulance van een 58-jarige Nijmegenaar is vrijdagmiddag in de Waal beland. De chauffeur zat in zijn wagen op de Waalkade nabij de spoorbrug en kreeg een niesbui. Toen hij uitstapte rolde de auto van de kade af.

Doordat al snel duidelijk was dat de bestuurder nog op de kade stond, hoefde er geen grootschalige reddingsoperatie te worden opgetuigd,  wat gebruikelijk is bij grote waterongevallen. Niemand raakte gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Automaat
Rond 12.20 uur werd gemeld dat een vrachtwagen de Waal was ingereden. Als snel bleek dat het om een bestelbus ging. De bestuurder zat van het uitzicht te genieten toen hij een niesbui kreeg. De bus – met een automatische versnellingsbak – stond niet in de neutraalstand, maar waarschijnlijk in de achteruit en niet goed op de handrem. Daaardoor rolde de wagen van de kade af toen de Nijmegenaar uitstapte. De chauffeur is volgens de politie erg geschrokken.

Gestremd

Het scheepvaartverkeer werd gewaarschuwd, maar kon blijven varen. Boten van de politie en Rijkswaterstaat waren ter plaatse. Rond 14.00 uur arriveerde een bergingsboot om de autoambulance te bergen. Rond 15.30 uur had de kraan op de boot de bus boven water. Veel toeschouwers bekeken de berging vanaf de Waalkade.

Tekst bron: De Gelderlander