Man uit Velp raakt rijbewijs kwijt na ongeval in Duiven

Geplaatst op 29 mei 2015, om 15:24 uur

foto Nicolaas KerkmeijerDUIVEN – De politie heeft donderdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Velp nadat hij in Duiven tegen een boom was gebotst. De man wordt roekeloos rijgedrag verweten.

Omstreeks 01.45 uur werd de politie bij een ongeval geroepen op de Visserlaan. Agenten troffen daar een zwaar beschadigde auto aan, die kennelijk een boom had geraakt. Dat moest wel met hoge snelheid zijn gebeurd, want de boom, met een doorsnede van een halve meter, was compleet uit de grond gereden en lag ongeveer 20 meter verderop. Ook het motorblok was uit de auto gevlogen en lag een tiental meters verderop. Bij de auto stond de Velpenaar, die verklaarde gereden te hebben.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man bleek niet gedronken te hebben, hij vertelde wel dat hij bij het nemen van een bocht de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Zijn passagier, een 18-jarig meisje uit ’s-Heerenberg, kampte met pijnklachten op de borst en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de politie de Velpenaar verdenkt van gevaarlijk rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd.