Hulpdiensten in Duiven rukken uit voor valse 112meldingen

Geplaatst op 23 mei 2015, om 12:44 uur

Foto: Charles MollDUIVEN- Politie, brandweer en ambulance zijn vrijdagavond druk in de weer geweest met valse 112-meldingen in Duiven.

Eerst was er een melding voor een reanimatie op de Mauvestraat in Duiven. Zoals met alle meldingen proberen hulpdiensten zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Vrijwilligers van de brandweer rijden snel naar de kazerne en proberen dan snel ter plaatse te zijn om een mensenleven te redden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Nog geen uur later was er een melding van een woningbrand aan de Spotvogelstraat in Duiven, waarbij nog mensen in het pand aanwezig zouden zijn. De brandweer schaalt dan direct op. Wederom reden alle hulpdiensten met spoed voor niets want het was weer een valse melding. Naar het zich laat aanzien kwamen beide meldingen van dezelfde persoon die zowel de bewoners als ook de hulpdiensten wilde frustreren.

Valse meldingen zijn dan ook geen flauwe grappen en de politie neemt de zaak dan ook hoog op. Zij doet onderzoek en probeert bewijslast te verzamelen. Daarmee kan de dader veroordeeld worden. Bovenstaande wordt gezien als een zwaar vergrijp en gezien als een misdrijf. Een gevangenisstraf is dan ook mogelijk.

Het 112-misbruik is dan ook levensgevaarlijk meldt de politie.