Dickenssfeer Horsterpark Duiven zorgt voor integratie

Geplaatst op 29 mei 2015, om 17:10 uur

FotoDUIVEN- Mensen met een geestelijke beperking doen mee met het evenement Dickens in de Liemers dat op 11, 12 en 13 december wordt gehouden in het Horsterpark in Duiven.

Vrijwilligers en mensen met een beperking zijn de komende tijd druk bezig met de voorbereidingen voor de uitvoering van het evenement. De groep mensen werkt onder begeleiding in het theepaviljoen in het Horsterpark. Het evenement vindt ook in het park plaats.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

OrganisatorAndre Oudendag vertelt dat het idee al pratende met een groep mensen ontstond. Zijn vrouw Sylvia werkt als begeleider dagelijks in het paviljoen, dat bekend staat om zijn overheerlijke zelfgebakken appeltaart die door de mensen met een beperking helemaal zelf wordt gemaakt. De Dickenssfeer moet gecreëerd worden door kledij uit die tijd, kraampjes,kastanjeverkopers, schoenpoetsers, schoorsteenvegers en lichtjes en vuurkorven. De geur kan worden opgesnoven door gepofte kastanjes, gluhwein en punch.

Andre benadrukt dat er geen commerciële doelstelling is dat men hoopt uit de kosten te komen. Men is daarom nog op zoek naar sponsors. Op de site dickensindeliemers.nl staat alle informatie. Daar kan men zich ook als vrijwilliger aanmelden.

Gisteren vond de kick-off plaats in het Horsterpark, waar wethouder Sjef van Groningen het startsein gaf aan de enthousiaste groep vrijwilligers. De organisatie hoopt er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken waar de groep van het paviljoen en de inwoners van de Liemers veel plezier aan zullen beleven. Ze hebben er zin in.

Foto’s en verslag: Charles Moll