Politieauto’s beschadigd bij achtervolging A1 en A50

Geplaatst op 10 mei 2015, om 13:08 uur

foto: Persbureau HeitinkLOENEN – Zaterdagavond zijn op de A1 ter hoogte van Terschuur bij de afrit Voorst en in Loenen op de Eerbeekseweg twee verdachten aangehouden in gestolen auto’s.

De politie kreeg via de ANPR (automatische nummerplaatherkenning) op de A1 bij Hoevelaken door dat er twee gestolen personenauto’s richting Apeldoorn reden. De ene auto volgde bij Apeldoorn de A1 en de andere ging de A50 op richting Arnhem. Ter hoogte van de afrit Voorst op de A1 kreeg de eerste verdachte een stopteken, waarop hij kon worden aangehouden. Het betrof een 29-jarige man uit Amsterdam. De tweede verdachte ging met hoge snelheid de A50 af richting Eerbeek.

Op de Eerbeekseweg kon hij uiteindelijk klemgereden worden door de politie en eveneens worden aangehouden. Hierbij liepen zowel de twee politieauto’s als de auto waarin de verdachte reed schade op. Deze 24-jarige verdachte uit Almere bleek tevens onder invloed van alcohol en geen geldig rijbewijs te hebben. De mannen zitten vast voor nader onderzoek.